Što znači "nemedicinska pomoć" u naslovu?

Na samom početku želimo istaknuti i protumačiti važnu činjenicu da usluge, koje nudimo osobama oboljelim od malignih bolesti, ne predstavljaju oblik medicinske pomoći kakva je poznata u službenoj suvremenoj medicini. Dakle ono što Vam mi možemo ponuditi nije oblik liječenja. Mi Vam nećemo prepisati ni jedan lijek ili terapiju koju Vam nije prepisao Vaš onkolog, niti ćemo Vas na bilo koji način ometati da provodite terapiju koju ste već dobili. Također Vam nećemo pričati bajke i nuditi zmijsku mast ili čarobnu vodicu (preparat) koju samo trebate kupiti i koja će Vas sigurno izliječiti. Vjerujemo da postoje mnoge stvari koje mogu pomoći u liječenju malignih bolesti, za koje mi ne znamo i ne koristimo. Ako nas o takvim stvarima budete pitali reći ćemo iskreno svoje mišljenje, a odluku prepustiti Vama. Nećemo Vam dodijavati niti s nekim stupidnim energetskim tretmanima kakve nudi vojska nadriliječnika po malim oglasnicima. Vjerojatno se pitate: "Pa ima li išta da Vam možemo ponuditi...?" Naravno!

Što Vam možemo ponuditi?

Znanje
Osnovna stvar koju ćemo Vam dati je znanje koje će Vam pomoći da razumijete što možete učiniti za svoje tijelo da pojačate snagu vlastitog imunološkog sustava i tako povećate izglede da pobijete u borbi s bolešću. Nećemo od Vas tražiti da nam vjerujete na riječ, niti ćemo Vas zasipati s mudrozvučnim terminima s kojima nećete znati što bi činili. Dokle god budete s nama i dok u potpunosti ne shvatite principe koje podučavamo, u mjeri u kojoj to budete željeli razumjeti, strpljivo ćemo Vam objašnjavati sve ono što znamo. 

Elementi za jačanje imuniteta
Elementi koje podrazumijevamo su prehrana, dodaci prehrani, tjelesna aktivnost i stil života. Svi ovi elementi na određeni način mogu znatno utjecati na hormonalne sustave tijela: na endokrine, parakrine i autokrine hormone - koji tvore masivan i iznimno kompliciran informacijski sustav - nazovimo ga biološki internet tijela. Svi procesi u organizmu ovise o ovom biološkom internetu koji prenosi informacije svakoj od 70 trilijuna stanica ljudskog tijela. Ako ovaj informacijski sustav ne funkcionira dobro sve se urušava. Ako pak sustav funkcionira optimalno i ako svaka stanica dobiva sve što joj treba, tada će se i svaka stanica, svaki organ i svaki sustav organa automatski kretati u smjeru zdravlja. Petljati izvana dodavanjem hormona je u suštini nemoguća misija. Na sreću postoje relativno jednostavni načini da prehranom, tjelesnom aktivnošću i stilom života uvelike harmoniziramo ove hormonalne sustave i tako si pomognemo u borbi protiv bolesti. Kao što ne moramo znati gotovo ništa o načinu kako radi motor ili elektronika modernog automobila, da bi ga mogli voziti i uživati u onome što nam nudi, tako ne moramo puno znati niti kako poremećaji hormonalnih sustava izazivaju bolesna stanja. Kao što je za vožnju automobila dovoljno položiti vozački ispit, nešto slično ćete dobiti i od nas - znanje kako voziti svoje tijelo iz bolesti u zdravlje. Naravno, vozač koji poznaje mehaniku i elektroniku svog automobila u prednosti je pred onim koji samo zna voziti i tankirati gorivo. Više...  

Optimizam
S druge strane znanje da ima mnogo toga što možete napraviti u borbi protiv bolesti će Vam podići optimizam i vjeru u uspjeh, a to će vam dati dodatnu snagu, olakšati borbu i dodatno podići razinu imunološkog sustava.

Vođenje korak po korak
Dosta toga, čak i kad shvate kako stvari funkcioniraju, nekim ljudima nije lako pretočiti u praksu, u novi stil života. Potrebna im je pomoć, treba ih voditi korak po korak, iz dana u dan. Ako bi Vas samo zatrpali s informacijama, čak i kad bi ih inicijalno razumjeli, u praksi bi se vjerojatno mnogo puta našli u dilemi što činiti, koji je slijedeći korak. Sjetite se samo svojih školskih dana - nije isto razumjeti neko gradivo i naučiti ga. Lako je moguće da bi Vam s vremenom i motivacija počela opadati radi sumnji koje mogu naići. Kao kad smo učili voziti bicikl ili plivati, trebalo nam je bodrenje onih koji su nas učili, da povjerujemo da mi to možemo. Tako je i s ovim stvarima. Dodatan problem je depresija, koja je česta kod ovakvih bolesnika, i koja dodatno paralizira sposobnosti da se krene u borbu. Kad dođete k nama, odmah ćete biti uključeni u sve programe koje provodimo. Stanice Vašeg tijela će "razumjeti" što se događa i prije nego to Vi svojim razumom osvijestite. Informacije i znanje ćete dobivati postupno, tempom kojim ih budete sposobni integrirati i do stupnja do kojeg to budete željeli. Inzistirat ćemo samo na onim znanjima koja smatramo bitnima. S nama ćete moći ostati onoliko dugo koliko to budete mogli ili htjeli, najbolje do trenutka kad sami zaključite: "Sad mogu sam(a) nastaviti borbu za svoje zdravlje!"

Pozitivne nuspojave
Osim što će promijene u načinu prehrane i stilu života u velikoj mjeri povećati izglede da se zaustavi razvoj bolesti i njen tok okrene u suprotnom smjeru, opći trend kretanja iz stanja bolesti u stanje zdravlja imat će za posljedicu i isti takav obrat po pitanju drugih bolesnih stanja u organizmu, bilo da su u uznapredovaloj fazi ili ih još nismo niti svjesni. Tako ćemo pozitivne učinke imati i po pitanju kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, povišenog krvnog tlaka, neurodegenerativnih bolesti a ujedno ćemo i gubiti suvišnu težinu, dobiti bolji ten, zategnutu kožu, više snage i energije itd. 

Ako želite znati...

- Tko je dr. Barry Sears?
- Što je zona?
- Što su eikosanoidi?
- Zašto smo sve deblji?... i drugoInicijalni voditelji programa  

Dr. Aleksandar Soltyšik, Curicculum Vitae
Darko Ercegović, Certificate of Achievement

Omega 3 ulje farmaceutskog stupnja čistoće

Do sada smo imali dosta upita gdje je moguće kupiti riblje ulje dr. Barryja Searsa. Kako u Hrvatskoj ima samo nekoliko mjesta gdje ga je moguće naći, odlučili smo s distributerom za Hrvatsku ugovoriti prodaju ovog ulja za sudionike naših tečajeva i za posjetioce našeg web sajta. Ovo se ulje u Europi distribuira pod imenom talijanske firme Enervit. Ukupan sadržaj EPA + DHA u tom ulju prelazi 60% i praktično je u potpunosti očišćeno od teških metala, žive, PCB-a, DDT-a i drugih otrova i nečistoća kojima su kontaminirani oceani. Većina ribljih ulja koja možemo naći u našim ljekarnama znatno je nižeg stupnja čistoće, što je moguće iščitati i iz ukupnog sadržaja EPA i DHA u ulju, koji obično iznosi 30%. Ova riblja ulja (tipa zdrave hrane) nisu dobra za osobe koje imaju neki oblik maligne bolesti iz razloga što ulje trebaju konzumirati u većim količinama od uobičajenih, tako da radi nečistoća koje se u ovim uljima nalaze mogu dobiti dijareju i blagi oblik trovanja. U ponudi imamo Enervitovo ulje u dva oblika: kao kapsule (210 kom a 0,75 g) i kao tekućinu (5 bočica a 33 ml). Količina ulja identična je u oba pakiranja, kao i cijena: 369 kn + trošak dostave. Naručiti možete telefonom ili e-mailom. Robu šaljemo pouzećem.

Liječnicima

Liječnici koji imaju želju pratiti program koji provodimo, i uspoređivati nalaze i stanja osoba koje budu koristile naše usluge, dobrodošli su. Korisnike naših usluga u pravilu molimo da nam pri dolasku donesu fotokopije svih važnijih medicinskih nalaza te da nas naknadno obavještavaju o promjenama zdravstvenog stanja. Na uvid ćemo vam dati dokumentaciju samo onih osoba koje nas za to ovlaste ovakvim dopuštenjem.

Izjava o odricanju od odgovornosti
Nikome, i ni u kojoj mjeri, ne garantiramo ozdravljenje niti olakšanje stanja, budući da ovo nije medicinski već edukativni program. Medicinski programi koje vodi dr. Soltyšik, ili će to u budućnosti nuditi neki od drugih naših suradnika, nisu integralni dio ovog programa, već opcije koje svatko od pacijenata može zasebno dogovoriti s dr. Soltyšikom. Prošireni oblik ove izjave, u papirnatom obliku, svaki kandidat (ili njegov staratelj/skrbnik/opunomoćitelj) obvezan je potpisati prije pristupanja programu. Ovom izjavom se svi naši korisnici i njihovi srodnici unaprijed odriču bilo kakvih potraživanja za odštetom u slučaju nezadovoljstva rezultatima ili fatalnim ishodom bolesti. Osobe koje vode ovaj program ništa ne propisuju. Savjeti koje nudimo ne smiju nadomjestiti zdravstvenu skrb vašeg izabranog liječnika. Ako se naših preporuka budete pridržavali bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom, sami preuzimate odgovornost za svoje zdravlje, što je i inače vaše ustavno pravo. Obrazac izjave imate ovdje.


Preporuka o načinu širenja informacije o našim uslugama
Iznimno smo osjetljivi na ružnu praksu slanja neželjene e-pošte. Kao što mi ne volimo da se gnjavimo s takvim stvarima, ne želimo ni da budemo povod istoj praksi. Stoga, ako poželite s prijateljima podijeliti informaciju o onome što nudimo, odnosno uputiti ih na našu web adresu, molimo vas da je šaljete samo onim osobama za koje vjerujete da će im informacija biti korisna ili zanimljiva, i da vam radi toga neće zamjeriti. Također vas molimo da, ako informaciju šaljete na nekoliko adresa odjednom, primatelje stavite u BCC polje (Skrivena kopija), ne u TO polje (Primatelj), niti u CC polje (Kopija). Na taj način vaši primatelji neće vidjeti adrese drugih primatelja osim svoje vlastite. Također bi bilo dobro da ovu ANTI-SPAM poruku kopirate u svako takvo e-pismo. Hvala! :)


Ispiši kao PDF dokument Ispiši kao Word dokument